Rengøring med eddike og bagepulver

Hvad hvis vi fortalte dig, at du kun behøver to ingredienser til at rengøre det meste af dit hjem? Ja det er bagepulver og køkkeneddike! Hvordan fungerer rengøring med bagepulver og køkkeneddike?

Renseeddike er faktisk et uundværligt produkt til en god husholdning. Uanset om det drejer sig om fjernelse af kalk, rengøring eller lugtfjernelse, er rengøring af eddike økonomisk og hører hjemme i ethvert husholdningsskab. Nedenfor finder du et udvalg af de applikationer, der forekommer i hver husstand.
Du kan bruge renseeddike til at afkalke dine apparater (inklusive kaffemaskine, elkedel). Fortynd renseeddiken med vand, lad den virke natten over og skyl derefter med vand. Du kan også afkalke dine vandhaner og brusehovedet med varmt vand og en sjat renseeddike.


For at forstå, hvorfor det hjælper at vide, hvordan reaktionen af ​​bagepulver og eddike virker. Bagepulver også kaldet natriumbicarbonat er en base og baser ønsker en proton. Eddike er en syre, og syrer har en proton, de gerne vil af med. Den brusende kemiske reaktion, du ser, når du blander bagepulver og eddike, er udvekslingen af ​​disse protoner, der producerer kuldioxid i form af brusende skum og efterlader vand. Så det, der er tilbage, er i bund og grund kun vand! Så selvom kombinationen er potent, er det ikke noget, du kan lave i forvejen og opbevare i en sprayflaske.

Er det farligt at blande eddike og bagepulver?
Slet ikke. Blanding af blegemiddel og ammoniak kan frigive den giftige og nogle gange dødelige kloramingas. Bagepulver og eddike er helt forskellige. Den reaktion, du får ved at blande disse to forbindelser, forårsager frigivelse af kuldioxidgas, den samme gas, som vi udånder fra vores kroppe. Der er allerede meget kuldioxid i luften. Hvis du er bekymret, så sørg for at bruge den i et godt ventileret område.

Det er næsten svært at tro: Ved at kombinere to tilsyneladende milde produkter, kan du udføre de fleste af de hårde opgaver i dit hjem. Men faktum er, at bagepulver og eddike normalt er det eneste par, du har brug for til at rense dit hus. Hemmeligheden ligger i, hvordan du anvender de to. Men så længe du husker disse opskrifter, har du altid et kraftfuldt rengøringsmiddel ved hånden til de mest beskidte opgaver.

 

Rengør med bagepulver og eddike i rustfri stålvask.

1. Frisk et afløb op (og få en vask af rustfrit stål til at skinne).
I stedet for at bruge skrappe kemikalier, der potentielt kan beskadige rørene, kan du frigøre og opfriske afløbet ved at tilføje en kop bagepulver og 1 kop eddike. Hold altid forholdet mellem en del natron og to dele eddike. Blandingen vil bruse og boble og efterlade alt vidunderligt rent igen. Skyl derefter med meget varmt vand i et par minutter og lad derefter det kolde vand løbe et stykke tid.

Mens overfladen er fugtig, så benyt lejligheden til at drysse yderligere bagepulver i vasken og skrub godt med en skrubbebørste eller svamp. Bagepulverets let slibende egenskaber hjælper med at fjerne fastsiddende snavs og pletter.

2. Opløs lime.

Stædig kalk forsvinder som sne i solen! Læg en eddikevædet klud eller køkkenrulle på det berørte område og lad det sidde i et par timer. Fjern kluden, skrub med en bagepulverpasta (en blanding af tør natron og lige nok vand til at skabe en pastaagtig konsistens), spray let med eddike og tør af.

3. Fjern pletter fra tæppet.

Med disse rengøringsmidler i dit skab, vil du ikke krybe, hvis nogen spilder lidt sprut på dit tæppe. Lav en pasta med bagepulver og en lille mængde eddike og dup det på det farvede tæppe med fingrene. Lad blandingen hvile og tørre natten over, og støvsug derefter resten op. Før du prøver dette tip på et stort område, skal du teste det på et lille, usynligt stykke tæppe. Hvis alt ser rent ud, skal du behandle resten af ​​din plet.

4. Dræb skimmelsvamp i din opvaskemaskine.

De rensende og deodoriserende egenskaber ved bagepulver og eddike gør underværker for dit vasketøj. Tilføj ½ kop bagepulver til dit vaskemiddel for at øge dets rengøringsevne. Tilføjelse af en kop eddike under skylningen vil hjælpe med at få alt til at skinne.

5. Rens samlinger.

Bagepulverets slibende egenskaber giver mere muskler til dit eget skrubbearbejde. Lav en pasta med bagepulver og vand, slib fugerne med og sprøjt let med eddike, og skyl derefter grundigt. Takket være den brusende effekt bliver dine led smukt rene igen.

6. Slip af med gunk på gryder og pander.

Tørrede madpartikler, sammenbagt snavs og brændte madrester kan ofte være svære at rengøre, men de er ikke match for denne mægtige flok. Drys bagepulver på fugtige (ikke våde) gryder og pander, spray med eddike og tør derefter af med en skuresvamp. Den lette skummende virkning vil fjerne noget af det seje snavs.

7. Boost vaskemiddel.

Det lyder måske som en kliché, men at tilføje en halv kop bagepulver til din sædvanlige mængde flydende vaskemiddel får virkelig en lysere vask. Bagepulveret blødgør også vandet, så du faktisk bruger mindre vaskemiddel. Tilføjelse af 1/2 kop bagepulver til dine maskiner øger også blegemiddelstyrken, så du behøver kun halvdelen af ​​den sædvanlige mængde blegemiddel.

8. Rengør brusehovedet.

Hvis du bor i et område med hårdt vand, er det næsten umuligt at forhindre, at kalk og mineraler opstår på dit brusehoved over tid. Det kan endda blive tilstoppet med kalken. Men bagepulver og eddike kan få det til at se ud som nyt!
Placer dit brusehoved i en stor ziplock-pose og hæld nok hvid eddike i til at dække det. Luk posen og lad den stå natten over. Om morgenen skal du fjerne brusehovedet og drysse noget bagepulver over overfladen. Når brusehovedet bløder, nedbryder eddiken det hårde vand og genstridige pletter. Tilsætning af bagepulver i slutningen af ​​iblødsætningen skaber den brusende kemiske reaktion, som nævnt ovenfor, for at give lidt ekstra styrke. Når boblerne stopper, skal du bruge en gammel tandbørste til at skrubbe brusehovedet godt og derefter skylle det med varmt vand.

9. Rengør din toiletkumme.

Spray indersiden af ​​din toiletkumme med hvid eddike, indtil den er helt våd. Drys derefter en del bagepulver på den våde overflade og sprøjt eventuelt lidt mere eddike for at starte reaktionen. Vent et minut eller to og skrub derefter toiletkummen grundigt med en toiletbørste.

10. Skimmelsvamp på badeværelset.

Alle kender til mugpletter på badeværelset på dine fugemassekanter. Man kan købe dyre slidstærke produkter som fx HG, men disse er virkelig ikke rare at bruge, hvis man ikke kan lufte ordentligt ud. De har en meget tung lugt, som straks slår vejret. Lav endnu en pasta af bagepulver med lidt vand, skrub det godt, sprøjt renseeddike på det, og lad stoffet gøre sit arbejde. Skyl den derefter af med rent vand, og dine fugemassekanter og fuger er igen dejlig rene og hvide.

11. Rengør den påbagte ovn.

Alle kender en beskidt kageovn! Kan ikke rengøres med ståluld, ej heller med skuresvamp. Igen tilbyder denne duo en løsning. Drys noget bagepulver på bagepladen, eller lav en pasta af natron med vand, og påfør det på væggene med en svamp. spray med eddike og lad det trække natten over. Hvis det ikke er helt væk, gentag det endnu en gang på de resterende pletter. Fjern resterne med en køkkenrulle, skrub resten med rent vand. Du kan også rense dit gaskomfurs brændere på denne måde, de skinner som nye igen.

12. Polsk sølv og kobber.

Der er flere måder at fjerne pletter og få sølv til at skinne. En metode er at bruge en pasta lavet af en del vand og tre dele bagepulver, så du har en pasta. Poler dit kobber og sølv med dette, som du er vant til. Skyl det af og brug en ren klud til at tørre det til en glans.

13. Mad og brug af eddike og bagepulver.

To spiseskefulde køkkeneddike blandet med en halv liter vand vil også effektivt fjerne pesticider fra frugt og grøntsager.

Når det tilsættes æg, gør bagepulver omeletter mere luftige. Bare tilsæt en halv teskefuld pr. tre æg.

Mørt kød og dræb bakterier ved at marinere kødet i eddike; balsamicoeddike giver også en dejlig smag. Kød skal marineres i en kvart kop eddike og krydderier i op til 24 timer før tilberedning.

Æg kan gå i stykker under tilberedningen. For at holde dem intakte og for at gøre det lettere at pille æggene, tilsæt en spiseskefuld hvid eddike for hver liter vand.

Spild ikke salatdressing eller mayonnaise tilbage i bunden af ​​krukken. Hvis du ryster et par dråber eddike i glasset, kommer det lettere ud.

Hjælper osten med at holde længere ved at pakke den ind i en eddikevædet klud eller køkkenrulle for at forhindre, at der dannes mug. Læg den pakkede ost i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet

For at få de klareste, stribefri farver, når du farvning af påskeæg, skal du kombinere en teskefuld eddike med en halv kop varmt vand og madfarve.

14. Personlig hygiejne og sundhed.

Bagepulver kan bruges som tørshampoo til at bekæmpe skæl. I stedet for traditionel shampoo, massér bagepulver ind i hovedbunden.

En ugentlig skylning af en kop æblecidereddike er en anden effektiv metode til at bekæmpe skæl, og det hjælper også med at fjerne anløbning og tilføje glans.

Blødgør håret og bekæmp spaltede spidser ved at tilføje bagepulver til hårbalsam. Dæk til med en hætte i op til 20 minutter før skylning.

Rens hårbørster og kamme med en teskefuld bagepulver og lidt varmt vand. Skyl grundigt.

Lindre irritation fra insektstik, herunder myggestik, ved at påføre en pasta af bagepulver og vand eller ved at duppe med en vatrondel gennemvædet i eddike.

Bekæmp halsbrand ved at drikke en kombination af en halv teskefuld bagepulver og en halv kop vand.

Nyd en spa-behandling derhjemme ved at tage et afslappende bad med en halv kop bagepulver i. En anden mulighed er at bade i et varmt bad, der bruger en halv kop eddike til at blødgøre og fjerne de døde hudceller.

Rengør tandbørster ved at lægge dem i blød natten over i en kombination af en kvart kop bagepulver og en kvart kop vand.

Et 20-minutters fodbad i en del eddike og to dele varmt vand kan hjælpe med at fjerne døde hudceller og blødgøre fødderne. Dette hjælper også mod svampe. Som svampe negle.

Bagepulver er en mild scrub til huden. Kombiner tre dele bagepulver med en del vand, og påfør derefter i cirkulære bevægelser. Skyl grundigt.

Ugentlig børstning med en tandbørste dyppet i eddike kan hjælpe med at friske ånde og blege tænder.

Hjælp neglelakken med at holde længere ved at tørre dine negle med eddike, inden du påfører farven.

15. Kæledyr.

Drysning af bagepulver omkring et kæledyrs madskål kan afskrække skadedyr.

Et lag bagepulver under kattens strøelse kan hjælpe med at reducere lugte i kattebakken.

Folk kan bruge bagepulver til at lave en tandpasta til at børste deres kæledyrs tænder.

Sprøjtning af hunde med hvid eddike fortyndet med vand kan hjælpe med at afvise lopper og holde deres pels skinnende.

16. Omkring huset.

Du kan behandle grønne aflejringer, alger og ukrudt med ufortyndet renseeddike og lade det trække ind. Det grønne aflejring forsvandt efter et døgn. Når solen skinner går det endnu hurtigere. Eventuelt kan du bruge en højtrykspumpe. Ideel til din terrasse, tagsten og havemøbler. Pas på kalksten og dit græs, som bliver brunt, hvis der kommer renseeddike på det.

Kalk, brune kanter, alger og andet snavs på skroget af din båd kan fjernes med ufortyndet eddike og en svamp eller klud. Undervandsdelen af ​​et skib kan også renses med grønsæbe og en masse renseeddike. Angrebet og organismerne dræbes af syren i renseeddiken. Lad den rensende eddike trække ind og spray eller børst derefter.

Du kan også bruge renseeddike til mange formål i campingvognen, ligesom derhjemme og på båden.

Rengør dine vinduer med en spand vand, denatureret sprit og et godt skvæt renseeddike.

Myrestier kan bekæmpes med rensende eddike.

17. Andre tips.

Du kan beskytte persiske tæpper mod møl ved lejlighedsvis at sprøjte med en opløsning af vand og et skvæt renseeddike.
Læg en ny vaskeskindsklud i renseeddike og vand natten over, før du bruger gemsene. Vaskeklude forbliver bløde, når du skyller dem med renseeddike og vand.

Rengøring af eddike fjerner cementpletter.

Læg aluminiumsbrændere i blød på dit gaskomfur natten over, og rens derefter med sæbe og en ståluldssvamp.

Du kan fjerne epoxy fra dine hænder ved at bruge renseeddike.
Dup kat tisse på tæppe med køkkenrulle og drys derefter med eddike.

Lad snavsede blomstervaser stå natten over i renseeddike og vand, med opvaskebørsten langs indersiden og din vase er krystalklar og ren igen.
 


Rengøring af eddike er en mirakelkur i og omkring dit hjem! De skøreste pletter forsvinder, og alle overflader bliver pletfri.

Eddike har eksisteret i tusinder af år. Det er et ekstremt alsidigt og billigt middel, der kan bruges til mange formål. Rengørende eddike er biologisk nedbrydeligt og har ingen negativ indvirkning på miljøet. Rengøringseddike kan endda erstatte nogle af de sædvanlige vaske- og rengøringsmidler.
Renseeddike bruges kun som rengøringsmiddel og ikke til tilberedning af mad. Rengøringseddike har en surhedsgrad på 8 %, hvilket er en del højere end naturlig eddike til tilberedning af mad.

Sorter efter

Indkøbskurv

Ingen varer i indkøbskurven.

Marseille saebeflager

Marseille sæbe

Tyrkiske vine

© 2008 - 2024 VitexNatura Naturligt sundt! | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore